Съществуват “супер храни, които са изключително полезни за човешкото здраве и

...
Съществуват “супер храни, които са изключително полезни за човешкото здраве и
Коментари Харесай

Кои са супер храните, които поддържат тялото пълно с енергия?

Съществуват  “супер храни ”, които са извънредно потребни за човешкото здраве и поддържат тялото цялостно с сила. 

Боровинки

Пълни с антиоксиданти и фитофлавоноиди, тези плодове имат и високо наличие на калий и витамин С. Те постоянно участват в препоръчваната диета за хора, страдащи от сърдечни болести и рак, заради своя противовъзпалителен резултат.

Богати на Омега-3 риби

Най-големи количества Омега-3 се съдържат в мазните студеноводни риби като сьомгата, херингата, сардината и скумрията. Други източници на Омега-3 са яйцата, лененото семе и орехите. 

Фибри

Диета с високо наличие на фибри подтиква поддържането на здравословни равнища на холестерол и кръвна захар. Пълнозърнестите храни, бобът, плодовете и зеленчуците са положителни източници. 

Чай

Общата антиоксидантна мощ на черния чай е същата като на зеления чай. Въпреки това скорошно японско изследване на зеления чай открива, че мъжете, които го пият редовно, имат по-нисък холестерол от тези, които не пият въобще. 

Калций

Калцият, съдържащ се най-много в млечните артикули, оказва помощ за построяването на здрави кости и предотвратява остеопорозата. Някои изследвания демонстрират, че минералът може да помогне и при загуба на тегло. 

Черен шоколад

Нови проучвания демонстрират, че черният шоколад е цялостен с антиоксиданти и може да намали кръвното налягане. Препоръчва се да е с 60% или по-високо наличие на какао, т. е. колкото по-тъмен, толкоз по-добре. Освен това, колкото по-тъмен е, толкоз по-ниско е наличието на мазнини и захар. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР